שאלות

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

02/03/2024 | 00:31 | מאת: עירית

1. האם בשיטת הגילוח וצריבה לאחר מכן במחט חשמלית יכול להיות שהשומה תוסר במלואה או שתמיד היא מוסרת רק באופן שטחי? 2. האם תמיד אודם סביב השומה הוא סממן לממאירות (מלנומה) או שיכולות להיות לכך סיבות אחרות?

1. ניתן להסיר בשלמות, כמוב תלוי בעומק הגילוח. הבעיה היא שבשיטה זו לא ניתן לגעת האם השומה הוסרה במלאות. 2. אודם הוא סימן אפשרי (אך נדיר) לממאירות. כל גירוי (חבלה, שפשוף וכו') יכול לגרום לאודם מסביב לשומה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)