שאלות בהתייחס לביופסיה בלבד של צלקת

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

29/02/2024 | 23:17 | מאת: אני

היי ד"ר אני יודעת שכתבת שענית לי על השאלות בהודעות קודמות שלי אבל על זה לא ענית לי אז אשמח אם תענה לי תשובות בהתייחס רק לביופסיה. הממצא: The specimen (received in formalin) consists of an elliptical skin fragment measuring 17x8x7 mm, unmarked, with single tan nodule 7x5x1 mm, localized on the skin, non-ulcerated. Minimal distance to surgical lateral margins <1 mm Surgical edges inked. Skin excisional biopsy, proximal posterolateral right arm: Keloid scar. No melanocytic lesion was seen. 1. האם ניתן להסיק מזה שהשומה הוסרה במלואה והשוליים נקיים? לא ברור לי מהאבחנה. 2. האם סביר שבפעם השנייה גם לא נכרת מספיק עור על מנת לאבחן מלנוציטים ושעדיין קיימים מלנוציטים בעור? 3. האם האבחנה במקרה כזה מספיקה או שבגלל שהנגע המקורי אינו נבדק ונשארה צלקת סביר שהקשתה על האבחנה הפעם והיא לא מדוייקת? (אני יודעת שגם פתולוגים יכולים לטעות) האם במקרה כזה היית ממליץ לשלוח את הצלקת שנכרתה לבדיקה פתולוגית נוספת במקום אחר או שאין צורך? תודה

1. מה שנכרת הוא הצלקת. אין כל מידע על השומה שהוצאה. עם זאת מאחר שכעת אין שומה ברקמה, נראה שהיא אכן הוסרה במלואה. 2. סיכוי נמוך מאוד. 3.אין צורך בבדיקה נוספת. כעת יש רק צלקת.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)