אנגיוקרטומה בשק האשכים

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

27/02/2024 | 00:57 | מאת: רונן

שלום בשנות הארבעים כבר שנים שיש לי נגעים אדומים כהים בשק האשכים, מדי פעם מדמם, ויש גם גרד. לפני כמה שנים הייתי אצל רופא עור שאמר שמדובר באנגיוקרטומה, אך שלח ליתר בטחון לביופסיה אצל כירורג פלסטי, והבנתי שהאבנה נשארה אותו הדבר. 1. עד כמה שכיח התופעה, והאם גם בגיל צעיר? 2. האם זה משהו שדורש מעקב? יכול להתפתח משהו מזה? 3. אני סובל לא מעט מגרד בשק האשכים, האם זה קשור לאנגיוקרטומה או שהגרד קשור לבעיה אחרת? 4. במידה והגרד קשור לזה, האם יש טיפול לזה? והאם בכלל יש טיפול לאנגיוקרטומה במסגרת סל הבריאות וקופת החולים או שבכל מקרה זה נחשב לבעיה אסתטית בלבד גם אם הדבר כרוך בסבל מגרד? תודה

1. מאוד שכיחה. 2. אלו נגעים שפירים. עם זאת מומלץ מעקב שנצי, כי לעיתים בין נגעים שפירים יכול להופע נגע שאינו שפיר. 3. נגעים אלו לא גורמים לגרד. 4. אין טיפולים לאנגיוקרטומות מלבד לייזר. (טיפול פרטי בלבד) לגרד יש כמובן טיפולים אולם כאמור אנגיוקרטומות לא גורמות לגרד.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)