הסרת שומה בכריתה מלאה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

17/02/2024 | 03:03 | מאת: יערה

היי עשו לי הסרה של שומה בשיטת גילוח ולא הסירו את כולה כי נשארה לי נקודה חומה , הנגע היה אמנם בולט והוא עכשיו שטחי אבל עדיין זה מציק לי בעין . אני רוצה לתקן את זה ולהוציא את השארית שנותרה . האם הפעם כדאי לי לבקש מהמנתח לעשות כריתה עם תפרים כדי שהנגע לא יחזור בפעם השלישית? והאם הפעם יהיה אפשר לשלוח את הנגע לבדיקה? אם הנקודה חזרה שטחית וקטנה זה אומר שיש עדיין תאים במקום נכון? ומה לגבי הצלקת? האם עכשיו בגלל שהנגע חזר שטחי והוא לא בולט מעל פני השטח הצלקת שתהיה בכריתה ותפירה גרועה יותר או לא בהכרח? זה באיזור הבטן, אני יודעת שיש איזורים שלא מצטלקים כל כך טוב .. תודה לך על הסבלנות וההסברים המפורטים שלך לכולם כאן , הטיפים , העובדה שאתה גלוי ישר וכנה אשרייך רופא משכמך ומעלה ! אני בהחלט אבוא לבדוק את שאר השומות אצלך בהקדם .

לגבי שיטת הניתוח והצלקת עלייך להתיעץ עם כירורג פלסטי. כמובן שכדאי לשלוח את הרקמה לבדיקה פתולוגית.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)