פתולוגיה חוזרת של רקמת עור צלקתית עקב שומה שלא נשלחה לביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

16/02/2024 | 16:45 | מאת: אילנה

שאלה לגבי גילוח shave וצריבה במחט חשמלית כתבתי שלא נשלח לפתולוגיה מה הן האפשרויות העומדות לפניי בעצם לאחר קבלת תשובה? 1. נותרו תאים בעור - יכתבו לי אם תקינים או לא ומזה אוכל להסיק מסקנות. 2. לא נותרו תאים בעור ואז לא אוכל לוודא האם השומה הייתה שפירה בוודאות או סרטנית. אז מה עושים במקרה של האופציה השנייה? מחכים שהמחלה ח"ו תגיע? או שיש דרך איכשהו לגלות אם אני חולה? נשמע שמי שהנגע שלו לא נשלח (אמנם זה חריג) או שעשה הסרה מבלי להתייחס יותר מדי להשלכות אכל אותה... וזה מלחיץ שעוד 5 שנים אני ח"ו יכולה לגלות את המחלה בגוף ולמות..

כבר התייחסתי לשאלה זו במספר וריאציות ששאלת. בקצרה- כעת לא ניתן לעשות כלום מאחר שכבר אין רקמה לבדוק. הסיכוי למחלה (גרורות) נמוך מאוד, אבל כמובן נדרש מעקב רופא עור לפחות פעם בשנה.

17/02/2024 | 02:17 | מאת: אילנה

כן, אבל אני לא מצליחה להבין, אמרת שתיאורטית ניתן לכרות את הצלקת ולבדוק האם נותרו תאים ולפי כך להסיק האם השומה הייתה שפירה או לא. אולי בכלל חצי מהשומה עדיין בפנים, מתחת לבסיס הצלקת. אז למה אתה כותב שלא ניתן לעשות כלום? לגבי מעקב רופא עור אבל הוא יוכל לבדוק רק שומות חדשות וח"ו לא מצב גרורתי

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)