שאלות בהמשך לתשובה שנתת לי

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

15/02/2024 | 12:04 | מאת: תהילה

שלום לא הצלחתי להבין שאלתי אותך מספר שאלות וענית לי כך: "אולם המידע יהיה חלקי : אם חלילה הנגע שהוסר היה סרטני (מלנומה) וכבר הספיק לשלוח גרורות, אבל הוא הוסר בשלמותו בלייזר, למשל, אזי בכריתה החוזרת לא יראו כל ממצא והגרורות עלולת להתגלות בשלב מאוחר. לכן עדיף מראש להסיר נגעים בניתוח המאפשר בדיקה פתולוגית של הנגע המקורי." מה שלא הבנתי: 1. האם בכל מצב המידע יהיה חלקי? גם אם הנגע לא הוסר בשלמותו ויתגלו תאים? 2. אם חלילה הנגע שהוסר בלייזר נניח הוסר בשלמותו, אז לא הבנתי מה הבעיה, למה הסיכון קיים בעצם? גם אם הנגע היה סרטני כל עוד הוא הוסר בשלמותו אז לא אמורה להיות בעיה לא? נשמע קצת מורכב, בכלל, אין דרך אחרת לאתר סרטן עור חלילה שהתפשט במקרה של שומות שהוסרו ולא נלקחו לביופסיה? (נניח בדיקות דם וכדומה...) תודה.

1. נכון. מידע מלא על מלנומה כולל את העומק שלה. אם זאת שומה פשירה אין לכך משמעות, אולם במלנומה העטמק קובע את הפרוגנוזה. 2. נכון. הבעיה היא שאת לא באמת יודעת האם הנגע הוסר בשלמותו. בדיקת דם לא מאתרת גרורות של מלנומה עד שכבר המצב ממש קשה. כרורות ניתן לאתר ע"י אולטראסאונד של בלוטות לימפה ובדיקת PET CT. כמובן לאמבצעים בדיקות אלו סתם כך אלא אם יש חשד אמיתי שיש גרורות. אלו לא בדיקות סקר

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)