קצת מבולבלת אשמח לסדר

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

15/02/2024 | 02:43 | מאת: תהילה

היי ראיתי שאתה ממליץ להסיר שומות רק בניתוח ולא בלייזר או בשיטות אחרות שלא מאפשרות שליחת השומה לביופסיה כי אז אי אפשר לדעת אם השומה שפירה או ממאירה ומצד שני יש מישהי שכתבה כאן בימים האחרונים שהסירו לה שומה בשיטת גילוח וצריבה במחט חשמלית ולא שלחו את השומה לביופסיה לפי התשובה שענית לה עדיין אפשר לעשות ניתוח כדי לבדוק אם נשארו תאים בעומק העור וככה לדעת אם השומה הייתה שפירה או לא אז למה אחרי שיטת הגילוח והצריבה זה אפשרי עדיין לבדוק אבל אחרי שיטת הלייזר לא? אשמח להסבר, לא הבנתי איך כל הדבר הזה עובד מאוד מבלבל תודה

ככלל לא רצוי להסיר שומה בכל שיטה שאינה מאפשרת בדיקה פתולוגית. (אלא אם בטוחים שלא מדובר בשומה אלא בנגע אחר- וצריך לשם כך מיומנות גבוהה). אם כבר הוסרה השומה בדרך כלשהי (לייזר, סכין, חומרים כימיים...) ניתן באופן תיאורטי לבצע כריתה של הצלקת ולבדוק האם משהו נשאר. אולם המידע יהיה חלקי : אם חלילה הנגע שהוסר היה סרטני (מלנומה) וכבר הספיק לשלוח גרורות, אבל הוא הוסר בשלמותו בלייזר, למשל, אזי בכריתה החוזרת לא יראו כל ממצא והגרורות עלולת להתגלות בשלב מאוחר. לכן עדיף מראש להסיר נגעים בניתוח המאפשר בדיקה פתולוגית של הנגע המקורי.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)