כריתת צלקת ושליחתה לבדיקה פתולוגית

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

14/02/2024 | 14:27 | מאת: מיכל

שלום אם יש שומה שהסירו לי בשיטת הshave ושלא נשלחה לבדיקה ועכשיו יעשו לי ניתוח עד הרקמה התת עורית כדי לבדוק אם נשארו תאים שאפשר לבדוק בעומק האם אין העובדה כי השומה עצמה לא נשלחה לבדיקה מלכתחילה תקשה על היכולת של הפתולוגים לפענח את התוצאות בצורה מהימנה? או לחילופין הסיכויים שפתולוגים יטעו בקריאה של כזה דבר היא גדולה יותר? המחשבה מבעיתה אותי... ועוד שאלה, במידה ולא ימצאו כלום בפתולוגיה לא תהיה דרך לדעת בחיים מה היה טיב הנגע שהוסר, עד שפשוט חלילה אחלה? זו עוד מחשבה מפחידה. מה עושים במצב כזה?

לפתולוג יש יכולת להתיחס רק לרקמה שתיכרת עכשיו. כלומר תשובתו תהיה מהימנה לאותה רקמה, לא למה שהוצא בעבר. לגבי השומה שהוסרה ולא נשלחה לבדיקה פתולוגית אין לדעת, אולם הסיכוי הסטטיסטי להופעת גרורות נמוך.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)