bcc, האם עושים ביופסיה לפני טיפול?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

09/02/2024 | 00:12 | מאת: יואב

שלום גידול מסוג bbc באזור הפנים, האם מספיק אבחנה של רופא עור לפי מראה עיניים או שלפני ניתוח נהוג לעשות ביופסיה? האם יש טיפול יעיל מלבד טיפול ניתוחי שכרוך בצלקות וכדו'? למשל טיפול פוטודינמי? מי הרופאים שמבצעים ניתוחי MOHS? כי ראיתי (אפילו באותו בית חולים) יש רופאי עור שעושים ויש כירורגים פלסטיים, האם יש עדיפות למי מהם? תודה

אם האבחנה ברורה (עם דרמוסקופ, לא בבדיקה בעין הבלתי מזויינת) ניתן לטפל גם ללא ביופסיה. הטיפול המועדף הוא ניתוח בשיטת MOHS. אין הבדל אם המבצע הוא רופא עור אוא כירורג פלסטי, בתנאי שהם השלתמו בשיטת ניתוח זו. טיפול פוטודינמי יעיל למדי אולם לא כמו ניתוח.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)