שומה שהוסרה ולא עברה בדיקה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

07/02/2024 | 22:58 | מאת: מירי

היי עשיתי טעות הלכתי לרופא שהסיר לי שומה בולטת בלייזר ולכן השומה לא נישלחה לפתולוגיה נישארה רקמת צלקת לא ברור אם נותרו תאי שומה בבסיס הצלקת אם אני אלך לרופא שיעשה אקסיזיה מה הסיכויים שעוד נותרו תאי שומה בעומק? ואיך המנתח הפלסטי ידע עד איפה להיכנס עם סכין המנתחים כדי להגיע לתאים? והאם בפתולוגיה יצליחו לראות אם נשארו תאי שומה בצלקת? איך זה עובד? אשמח להסבר כי אני מוטרדת מאוד תודה

אין לדעת מה הסיכוי שנשארו תאי שומה. המנתח חותך לפי פרוטוקול מקובל עד לתת עור. הפתולוג יוכל לראות כמובן האם נשארו תאים בעייתים כלשהם.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)