שומה שהוסרה באמצעות מחט חשמלית

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

03/02/2024 | 22:02 | מאת: אילנה

שלום ד"ר לפני כמה ימים כתבתי לך על שומה שהסירו לי דרך קופת חולים באמצעות מחט חשמלית ולא נשלחה לפתולוגיה. אני מוטרדת מהעובדה שהשומה לא נבדקה בבדיקה פתולוגית. כתבת לי שאם השומה לא נכרתה במלואה אפשר לעשות ניתוח על הצלקת המוגבהת שנשארה לי ולבדוק את תאי השומה שנשארו. יש לי כמה שאלות בנוגע לזה: 1. האם לא סביר שהחום של המחט החשמלית הרג את כל התאים? איך יהיה ניתן לדעת אם נשארו עוד תאי שומה בעומק העור? זה משהו שרופא עור מומחה או מנתח פלסטי אמור לדעת לאבחן? 2. האם יכול להיות שהשומה הייתה 1 ס"מ ועדיין הייתה שפירה? למיטב הבנתי נקודה חשודה היא למעלה מ-5, 6 ס"מ. שלי הייתה 1 ס"מ. 3. האם מעבר לאבחון שומות אתה מסיר אותן גם במרפאתך? 4. האם סביר שכריתה ותפירה של הצלקת מחדש בניתוח יכול לתקן את הנזק האסתטי שנגרם ובכך לגרום לאיחוי של העור בצורה תקינה וטובה אפילו עד כדי צלקת שהיא כמעט בלתי נראת? 5. שאלה אחרונה - האם שומה אחרת שאובחנה לפני כמה שנים כ-compound nevus יכולה להתפתח לשומה ממאירה בעתיד או שהסיכויים נמוכים? תודה לך.

1. לא ניתן לדעת בוודאות. שימוש במחט חשמלת אינו מודויק ולא ניתן לדעת את עומק החדירה / הצריבה. רק פתולוג יכול לדעת האם הכל הוסר לאחר התבוננות במיקרוסקופ ברקמה שנכרתה. 2. יש מלנומות בקוטר 1 מ"מ ויש שומות שפירות בקוטר 50 ס"מ. הקוטר אינו קריטריון בעל משמעות רבה לאבחנה בין שומה שפירה למלנומה. 3. לא. אני מפנה לכיכרוג פלסטי - זאת המומחיות שלו. 4. לעיתים. תלוי במיקום הצלקת ובתגובת העור שלך. כדאי להתיעץ על כך עם כירורג פלסטי. 5. כל שומה עלולהל התפתח למלנומה. הסיכויים נמוכים אולם לפי הספרות הרפואית 1/3 מהמלנומות מתחילות כשומה שפירה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)