הסרת נגע מעל האף בהמלצת רופאת עור שגדל עם השנים

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

09/12/2023 | 10:09 | מאת: רותי

הסרתי נגע שגדל מגשר האף בתשובת פיופסייה כתוב כך : אבחנה ופריטים קליניים BBC ובבדיקה מיקרוסקופית כך : Skin, right nasal bridge, excision: - Basal cell carcinoma. - Surgical margins free. Snomed: T - 01000 , M - 80903 אשמח להסבר מה המשמעות של התוצאה, תודה

זהו הגידול הסרטני הנפוץ ביותר באנושות. הוא קשר בעיקר לחשיפה מרובה לשמש. הוא אינו מסוכן כלל, פרט למקרים נדירים שבהם אינו מטופל. הגידולח אצלך הוסר בשלמות ולכן אין צורך בטיפול נוסף. מי שאובחן אצלו גידול זה נמצא בסיכון גבהו לפתח גם סרטני עור אחרים,, לכן מומלצת בדיקת רופא עור של כל הגוף (לא רק איזורים חשופי שמש) כל 6-12 חודשים. אם יש ביטוח רפואי פרטי כדאי לשקול ביצוע מיפוי שומות ממוחשב.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)