הסרת נקודת חן אצל כירוג

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

23/09/2023 | 11:58 | מאת: אור

היי דוקטור לפני חודש בערך הסרתי נקודות חן אצל כירוג פלסטי, הוא הסתכל והתרשם שאין שום דבר חשוד לא שלח לביפוסיה יש לי שומות מרובות (מעל 50) בת 20 האם זה בעיה?

לדעתי זה בהחלט לא רצוי. אין לאף רופא יכולת אבחנה מעל 90% האם נגע הוא שפיר או ממאיר (וגם דיוק זה מוןשג רק אצל מומחים בדרמוסקופה). בעין הבלתי מזוינת הדיוק הוא רק 60%. כל עוד אין לנו כלי יותר מדויק צבדיקה פתולגגית, כל נגע שהוחלט להסירו יש לשלוח לבדיקה פתולוגית.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)