גילוי מלנומות באיחור משמעותי

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

11/09/2023 | 21:31 | מאת: עדי

שלום. אני בת 43 ויש לי ריבוי שומות בגוף (מעל 50) במעקב פעם בשנה. לפני מספר שנים הוציאו לי נקודת חן בכף הרגל שהתגלתה בביופסיה כטרום סרטנית. יש לי נקודת חן בחזה כבר המון שנים בעלת מראה לא סימטרי ושני צבעים (במרכז חום כהה ומסביב חום בהיר) בקוטר מחק עיפרון בערך. רופאת העור שאצלה ביקרתי אמרה שהיא תקינה. היים הלכתי לרופא עור חדש שהסתכל עליה במכשיר דרמוסקופ וטען שהיא דורשת הסרה וביופסיה בייחוד לאור העובדה שלפני 5 שנים הסרתי נגע שהתגלה כטרום סרטני. האם נקודת חן שככל הנראה היתה חשודה כל כך הרבה שנים(יש לי אותה קרוב ל10 שנים לדעתי) וקשה לי לומר אם גדלה או לא.. אבל לא נבדקה והוסרה.. הסיכוי למלנומה גדל משמעותית היות והאבחון קרה באיחור של שנים רבות? העובדה שיש לה 2 צבעים ואינה סימטרית כלל.. מכוונת למלנומה? אני ממש חרדה עד ביצוע ההסרה ותשובת הביופסיה. תודה לך

לפי התיאור לא ניתן להגיע לאבחנה. לכן חשובה הבדיקה בעזרת דרמוסקופ. הסיכוי מלנומה לא גדל לפי משך הזמן - שהרי יכולה להיות שומה יציבה למשך שנים רבות שתהפוך למלנומה לאחר 10-20 שנים.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)