עדיפות והשלכות בדיקה בחולה CTCL

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

19/07/2023 | 01:38 | מאת: דוידי

ד"ר שלום רב אני בן 55 סובל מ- ctcl לימפומה של העור מסוג-t אובחנתי בגיל 21 המחלה אצלי מפושטת 100% מעור הגוף ללא חלק נקי או בריא. *מבקש לשאול: 1.האם יש עדיפות,כדאיות, השלכות שחולה CTCL יבצע בדיקת mri והימנע מבדיקת ct ? 2. האם יש המלצה לפרק הזמן שכדאי ומומלץ להקפיד במרווח זמן שבין בדיקת ct אחת לבדיקת ct אחרת / נוספת ? 3.האם בדיקת ct יכולה לסכן ולפגוע יותר בחולה ctcl או להאיץ ולגרום לנזק והחמרה ( בטווח הקרוב / רחוק) יותר מאשר בבדיקת mri ? 4.האם יש סיכונים תופעות לוואי בהזרקת חומר ניגודי בחולה ctcl ? אודה להתייחסותך בכבוד רב

1. שאלה זו יש לשאול רדיולוג. יש לזכור שאילו לא בדיקות זהות מבחינת היכולת להדגים את איברי הגוף- לכל אחת התויה משלה. 2.גם שאלה זו יש לשאול נונחה חקרינה. כמובן ש-CT כרוך בקרינה, אולם יש לזכור שלאבחנה המדויקת יש חשיבות. לכןו תמיד יש לשקול את יחס עלות /תועלת בכל בדיקה שמבצעים. 3. לא ידוע לי ש0CT יכול להחמיר CTCL. 4. לא יותר מכל אדם אחר.

31/07/2023 | 03:20 | מאת: דוידי

בברכה

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)