נקודת חן בירך הוצאה בשלמות

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

07/01/2023 | 20:40 | מאת: נילי

שלום דר אימי היתה בבית חולים ואבחנו נקודה חשודה עשו ביופסיה הוציאו את כל הנקודה ואלו האבחנות קטע עור תת עורי המראה malignant melanoma breslow’s depth 0.8mm שולי הכריתה חופשיים מגידול,הגבול הלטראלי הקרוב ביותר2.6. אין התכיבות,נראתה ריגרסיה שלא עמוקה מהברסלאו של הגידול. אין לראות חדירה של תאי הגידול לתוך החללים הלימפו ווסקולריםאו לסיבי העצב. אבחנה:skin and sub cut aneous Biopsy excision Malignant melanoma nos Surgical margins free of tumor אמרו לנו שזה סרטני וזה מלנומה . השאלה עד כמה מסוכן? מה הטיפול למקרה כזה? מוזמנת להרחבה בעוד יומיים .

מלנומה הוא סרטן עור שעלול להיות מסוכן אם מתגלה באיחור. הטיפול הוא (כפי שכבר בוצע) כריתת הנגע בשלמותו (לכן גם ההרחבה). לעיתים מבצעים בדיקות נוספות בהתאם לתוצאות הכריתה, והמשך הטיפול נקבע בהתאם.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)