הבדל בין נקודת חן שחורה לחומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

16/02/2021 | 00:02 | מאת: דניאל

שלום ד"ר, השאלה שלי היא כללית בלבד, מאחר שאני יודעת שאינך יכול לתת תשובה מוסמכת באינטרנט. בגופי ישנן נקודות חן חומות בלבד. לאחרונה, בגיל 30, הופיעה על הזרוע נקודת חן שחורה, אשר זהה מלבד הצבע לשאר נק' החן שבגופי. השאלה שלי היא, האם הופעת נק' חן שחורה בהכרח מסוכנת מהופעת נק' חן חומה, או שבשני המקרים ישנה אותה מידת חשש ? תודה רבה.

הצבע כשלעצמו אינו מהווה גורם סיכון. אולם הופעת נקודת חן חדשה , ביחוד אם היא שונה מהאחרות, היא סימן אפשרי להופעת סרטן העור, ולכן נדרשת בדיקה בהקדם.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)