יום שלם בחוף הים, בשיא הקיץ

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

11/09/2020 | 20:45 | מאת: ניצן

שלום רב בת הזוג שלי מבלה ימים שלמים בחוף בים, הימים הכי חמים של השנה. אמנם היא נמצאת תחת שמשיה המטילה עליה צל, אך הדבר מטריד אותי מאוד. אבקש לדעת מה הסכנות הנובעות מכך, אם בכלל. תודה רבה :-) ניצן

שמשיה מפחיתה את הקרינה הישירה, אולם בחוף הים קיימת קרינה לא ישירה מרובה מאחר וקרני השמש חוזרות מהחול ומהמים. מקרינה זו השמשיה לא מגינה כלל. לכן, אם השהיה כל היום הכרחית, מוממץ להשתמש במסנני קרינה (קרם הגנה) בעל מקדם של 50 כל שעתיים וללבוש בגדים מגני שמש.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)