שאלה בנוגע לנקודת חן על היד

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

27/05/2020 | 01:38 | מאת: אלי

תודה מראש שלום רב. בן 82 כתם סגול(?) על היד שלא יודע כמה זמן הוא נמצא שם.. האם יכול להיות מלנומה? האם מלנומה יכולה להיות בצבעים האלו? מצורף בזאת לינק לתמונה של הנגע: (בהדבקת הלינק בשורת החיפוש תופנה לתמונה) https://ibb.co/wdp1W3b

לא ניתן לאבחן על ידי תמונות. עם זאת, לרוב כתם כחול יהיה המטומה (דימום תת עורי) ולא מלנומה. אם הכם ידהה ויעלם תוך מספר שבועות אזי נראה שמדובר בהמטומה ולא במלנומה. אם לא יעלם יש לפנות לבדיקת רופא עור.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)