הריון מיד לאחר הסרת מלנומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

12/09/2019 | 21:17 | מאת: LG

שלום, אני בת 32, לפני כחודש עברתי ניתוח הרחבת כריתה ובלוטת זקיף בשל מלנומה בזרוע ימין. לשמחתי התוצאות היו תקינות וכעת אני במעקב. שבוע לאחר הניתוח קיבלתי מחזור, והיום גיליתי שאני בהריון. האם יש סכנות לעובר בשל הסמיכות לניתוח? (חומרי סימון של בלוטת הזקיף ובדיקת פט סיטי שגם היא עם חומרים רדיואקטיביים). האם יש סכנות בחזרת המלנומה בהריון? תודה רבה!

למיטב ידיעתי אין סיכון מיוחד. לגבי החומרים הרדיואקטיבים כדאי להתיעץ עם רנטגנולוג, אולם למיטב ידיעתי הם מתפנים מהגוף תוך מספר ימים.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)