התפרצות מלנומה בהריון?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

01/06/2017 | 16:56 | מאת: אור

אני בשבוע 31 בהריון שלישי. במהלך חודשי ההריון הופיעו 2 נק'חן חדשות בין אצבעות הרגליים, ועוד אחת על יד. השוליים של אחת לא נראו לי והלכתי לרופא עור שכעס משום מה שלא הגעתי קודם למרות שלא היה לי מושג שיש לעקוב אחרי דברים כאלה בהריון.. תוך 24 שעות הייתי אצל כירורג פלסטיקאי בשרפ וכשהוא ראה את הנגעים החליט להוציאם מייד כך שתוך יומיים הם הוצאו באשפוז יום כירורגי בבית חולים. כעת אנחנו מחכים לתוצאות.. השאלה שלי היא האם מלנומה מתפתחת יותר בהריון ברגליים או בכלל בהריון? כמו כן האם עושים הרחבת שוליים ו/או ניתוח בלוטת זקיף בהריון כשיש חשד להתפשטות או מחכים לאחרי הלידה? תודה רבה

מלנומה לא מתפתחת יותר בהריון , גם לא ברגליים. אם התוצא של ההסרה תהיה מלנומה אין כל מניעה לביצוע ניתוח הרחבה או דגימת בלוטת הזקיף,

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)