הרחבת לולאות מעי גס בעובר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

10/05/2015 | 15:40 | מאת: הדס

שלום, בעקבות ריבוי מי שפיר (32) שהתגלה בשבוע 36 נשלחתי לסקחרה מכוונת של מערכת עיכול בה נמצאו הרחבת לולאות מעי ג בעוברית (17 ממ). מה משמעות הממצא? הופניתי לייעוץ גנטי אבל עד שאצליח להגיע לכזה כבר סביר שאלד... מה המשמעות ללידה?

שלום, הממצא יכול להיות ללא משמעות כלל (בחלק גדול של המקרים) או יכול להיות קשור לבעיות חסימתיות במעי, כמו איטמות פי הטבעת או חסימות אחרות. יש גם תאור של הרחבת המעי במקרים של מחלה שנקראת הירשפונג שקשורה להתרחבות המעי הגס התחתון בגלל בעיה בעיצבוב המעי. תנסי הלקדים את היעוץ הגנטיץ בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה