תוצאות סקירה מוקדמת
דיון מתוך פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
שלום רב! רציתי לקבל את דעתך על משמעויות בדיקת סקירה מוקדמת ושקיפות עורפית כיום אני בת 34 שקיפות עורפית שבוצעה ב12+2 הראתה תוצאות הבאות: CRL:58.3 שקיפות: 1.7 מ"מ . סיכון לפי גיל+שקיפות: 1:1359 (רק לפי גיל זה 1:480) בדיקת דם לסקר ביוכימי של שליש ראשון הראתה תוצאות הבאות: סיכון משוכלל 1:780 (PAPP-A הוא 1.01 MOM, וFree Beta HCG הוא 1.17 MoM) בסקירה מוקדמת (שבוצעה ב14+0)היו ממצאים הבאים: שתי ציסטות צוואריות ועיבוי עורף ל4.2 מ"מ לאור הממצאים הנ"ל רופא המטפל שלי המליץ לבצע דיקור מי שפיר. רציתי לשאול האם : 1)האם עיבוי עורף של 4.2 מ"מ בשבוע 14+0 נחשב לעיבוי ניכר? 2) האם אפשר לדעת מה הסיכון המשוכלל מתוצאות אלה (עוד לא עשיתי ייעוץ גנטי, לא יודעת האם כדאי לעשות אם בכל מקרה אני מתכוונת לעשות דיקור מי שפיר) 3)האם כל הסימנים האלה מגדילים את הסיכון אך ורק לתסמונת דאון ואם יש תשובה שלילית למי שפיר אז זה אומר שאין בעיה? או שייתכנו סיכונים נוספים (ראיתי איפשהו שעיבוי עורף ניכר יכול להצביע גם על מומי לב). 4)האם יש מקום לעשות עוד בדיקות, כמו אקו לב עובר וייעוץ גנטי, או שאין טעם אם עושים מי שפיר? 5)האם יש טעם לעשות בדיקת חלבון עוברי אם אני עושה דיקור לפני (בשבוע 16)? או שחלבון עוברי מצביע אך ורק על דאון? מצטערת על אורך הרשימה, אני פשוט מאוד מודאגת, מאוד אודה לתשובותכם! תודה רבה מראש!
הי בדיקת מי הפשיר שוללת בעיה כרומוזומלית אך לא שוללת מומים אחרים או אפשרות לבעיות אחרות כדאי לבצע חלבון עוברי בכל מקרה ( וכדי לפני ביצוע דיקור מי השפיר ללא קשר לבדיקה) יש מקום לברור נוסף על פי היעוץ הגנטי שקיבלת בהצלחה ד"ר ינון חזן מומחה בגניקולוגיה מילדות ואולטרסאונד סקירת מערכות, שקיפות עורפית, תלת מימד, מי שפיר אתר: www.genikolog3.info טלפון לקביעת תורים 0544931738 ניתן להשאיר הו
היי ותודה על התגובה! להבנתי מי שפיר כוללים גם בדיקת חלבון עוברי, שאמור להיות יותר מדויק מבדיקת הדם? אז מדוע בכל זאת כדאי לבצע את בדיקת הדם, ומדוע יש חשיבות לבצעה לפני מי שפיר - אם אני כבר החלטתי לעשות מי שפיר בכל מקרה? תודה!!!