אומפלוצל בגודל 12 מ"מ

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

28/05/2020 | 08:26 | מאת: אושר

בוקר טוב אני בשבוע 16 להריון והייתי אתמול בסקירת מערכות , בסקירה הרופא אמר שהכל תקין מלבד בקע בטבור של העובר בגודל 12 מ"מ ושאני צריכה לעקוב אחרי זה ע"י סקירה מכוונת, הוא לא אמר לי מה ההשלכות של המצב הזה במידה ואכן קיים בקע . יש לציין שעד הסקירה כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות, יש ממה לחשוש ?

שלום, זה בקע קטן. אם אין שום מומים נוספים כדאי לשקול דיקור מי שפיר. הבקע עצמו ניתן לתיקון בקלות . בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

30/07/2020 | 12:00 | מאת: אושר

היי אני כבר שבוע 25 , עשיתי צ'יפ גנטי ואקו לב שיצאו תקינים, בסקירה המכוונת והמאוחרת הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו הרניה טבורית רגילה ולא אומפלוצל, מה ההבדל ביניהם ?

שלום, לבקע קטן, כאשר הינו ממצא בודד וכל הברור כולל דיקור מי שפיר - אין בדרך כלל השלכות מיוחדות. לעתים צריך תיקון כירורגי לתינוק בהמשך. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה