ריבוי מי שפיר שבוע 36

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

03/11/2018 | 22:47 | מאת: אינה

שלום רב, אני על סף חרדה מאד גבוהה. שבוע 36 הראה ריבוי מי שפיר , 28. משקל 2670. כל הבדיקות הקודמות תקינות . עשיתי גם דיקור מי שפיר וצ'יפ ויצא תקין וגם אקו לב עובר שיצא תקין. עכשיו שולחים עוד פעם לאקו לב , העמסת סוכר, סקירה מכוונת וגנתיקאית. יכול באמת להיווצר מומים אפילו שדיקור מי שפיר וציפ יצאו תקינים? אני ממש בלחץ....

שלום, 60% ממקרי ריבוי מי השפיר הינם ללא סיבה וללא בעיה בעובר. לאחר כל הבדיקות שעשית, הסיכון שיש ממצא נמוך יותר, אבל לצערי כל הבדיקות לא שוללות את כל המומים. יתכן שיש סכרת ( ולכן יש צורך בהעמסת סוכר( וגם תתכן חסימה בדרכי העיכול העליונות שקשה לשלול בבדיקות ובדיקות נוספות לפי הצורך. אמו שכתבתי בהתחלה- מכייון שהרבה סיבות נישללו בבדיקות שביצעת- רוב הסיכויים שאין סיבה מיוחדת. שיהיה בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה