מום במוח עוברי שבוע 28

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

18/10/2018 | 08:52 | מאת: יפעת

בסקירה בשבוע 28 התגלה מום במוח של העובר: א) בחדר הלטרלי שמאלי בגובה של אטריה הודגם פס אקוגני אורכי. הידבקות? ב) CAVUM VERGE ארוך יותר מהרגיל השאלות: 1) מה הפרוש של ממצא א'? מה זה אומר? 2) מה הפרוגנוזה? מה ההשלכות יכולות להיות של ממצאים אלו? במיוחד של ממצא א' 3) האם מצביע על פיגור או תינוק סיעודי או הפסקת הריון? יש לי תור לMRI שבוע 31 ומעקב סונוגרפי אולטראסאונד מכוון. תודה מראש על המענה

שלום, אני מצעער אבל לפי התאור הזה בלבד ללא אבחנה אין אפשרות לענות על השאלות והתחזית לגבי העתיד. יש להשלים את בדיקת ה mri, בדיקות לזהומים, ברור משפחתי במידת הצורך, יעוץ גנטי ואז יכול לשבת איתך יועץ אולטראסאונד ולפעמים גם יועת נוירולוג ילדים ולדבר איתך לגבי האבחנה והתחזית לעתיד. מאחל שיהיו מסקנות טובות, בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה