מחיצה ברחם האם ניתן לראות בבדיקת אולטראסאונד?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

29/03/2018 | 05:20 | מאת: אורית

שלום, שאלותיי לגבי מחיצה ברחם 1.האם מחיצה ברחם יכולה להראות בבדיקת U.S גניקולוגי? 2.. האם יכול להיות שיש מחיצה ויפספסו אותה? 3. האם מחיצה ברחם יכולה להפרחע בכניסה להריון? 4. האם המחיצה ברחם יכולה לגרום להפלות? תודה

שלום אפשר לאבחן מחיצה ברחם בבדיקת אולטראסאונד גינקולוגי ואולטראסאונד תלת מימדי. כמו בכל בדיקה - אפשר גם לטעות ולא לראות את המחיצה, תלוי במחיצה, בבודק ובמכשיר. המחיצה פחות משפיעה על כניסה להריון אך יכולה להעלות את הסיכון להפלות חוזרות, תלוי באורך ועובי המחיצה, ומעלות את הסיכוי לניתוח קיסרי בגלל מצג בלידה שאינו מצג ראש. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

29/03/2018 | 06:57 | מאת: אורית

המחיצה נמצאת בפונדוס בגודל 20% נאמר לי שהיא קטנה... נתגלתה בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית 1.אשמח לדעת האם לאור נתונים אלו הסיכון להפלות הוא משמעותי? 2. במידה ויש הפלות עקב המחיצה, באיזה שבוע של ההריון זה יכול לקרות? 3. האם לדעתך ולאור נסיונך כדאי להסיר את המחיצה במידה ורוצים להיכנס להריון? תודה רבה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה