תוצאות אולטרסאונד מלפני שנה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

22/03/2018 | 11:41 | מאת: שושי

שלום, גיל 28 לפני שנתיים בערך התחילו לי כל מיני תופעות... פזילה, לחץ דם גבוה, מחזור לא סדיר. אין בעיה נוירולוגית. בבדיקת דם כל ההורמונים תקינים חוץ מפרולקטין (שקצת מעל הנורמה- 900). עשיתי MRI וראו בהיפופיזה ממצא (שפיר, לא מיקרואדנומה). שתיתי דוסטינקס בערך חודש והפסקתי בגלל תופעות לוואי שזה עשה. לא המשכתי מעקב אנדו כל שלושה חודשים וטרם עשיתי בדיקת טסט סינקטן ששלחו אותי. לפני וחצי עשיתי אולטרסאונד בטני וכתוב שם "רירית מעובה אחידה 16 מ"מ. שחלה ימנית עם ממצא ציסטי צלול בודד 40*33 ללא מחיצות פעילות והסתיידויות. שחלה שמאלית עם ממצא ציסטי צלול פשוט בודד 30*24 מ"מ ללא מחיצות והסתיידויות. אין נוזל באגן. ממליץ us חוזר עוד 4 שבועות ולקיחת דופסטון". האם באולטרסאונד שללו ממצאים גידולים שפירים? לא חזרתי לאולטרסאונד חוזר כי אני לא רוצה לקחת גלולות. לפי מה שהבנתי לא בטוחים שיש קשר בין הממצא בהיפופיזה, לפרולקטין, לוסת שלא מגיעה. אודה להסבר על האולטרסאונד שעשיתי האם מראה בעיה שמסבירה? ועצה איך להתקדם. תודה

שלום, הריריתהמעובה והממצאים הציסטים יכולים להיות קשורים בחוסר ביוץ בגלל בעיה בהיפו]יזה. מומלץ מאוד לפנות לרופא נשים על מנת לטפל ברירית המעובה וברר את הממצאים הציסטים. בנוסף היתי מאוד ממליץ ללכת לבצע את הבדיקות ולטפל בבעיה שלך על מנת למנוע נזק בלתי הפיך שיכול להגרם לך בגלל הזנחה. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

24/03/2018 | 21:17 | מאת: שושי

תוכל להסביר לי איזה נזק בלתי הפיך יכול להגרם? תודה

27/03/2018 | 14:26 | מאת: שושי

תוכל לענות לי בבקשה?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה