מוטרדת מתוצאות סקירה שלישית

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

05/02/2018 | 18:36 | מאת: אני

שלום רב ! אתמול ביצעתי סקירה שלישית ויצאתי בחששות. הנני בת 40, שבוע 31+1. ביצעתי שקיפות, סקירה מוקדמת, מאוחרת, דיקור מי שפיר הכולל צ׳יפ גנטי והכל יצא תקין. אתמול בבדיקה נאמר לי שהראש, הבטן והירך קטנים לגיל ההריון ולהלן התוצאות: כל האיברים שנסקרו יצאו תקין. חדרי מוח ליטרליים 2.7. מ״מ, צרבלום 38 מ״מ,גומה אחורית 6 מ״מ. עוד נרשם בהערות שהרופא ציין:ורמיס,סולקציה,קורפוס,קלוזום,רקמה פיונטיריקולרית, נוזל תת עכבישי,חדרים שלישי ורביעי,עמ״ש, קונוס מדולרים-תקין לגיל ההריון. זרימות תקינות בעורקי הרחם דו״צ ללא Notch מימין נמדד 0.76 pi ומשמאל 0.86, בעורק טבורי זרימה תקינה pi נמדד 1.01 וב MCA זרימה תקינה pi נמדד 1.74. העובר האחוזון 24 דולברג. מדדים נוספים:Bpd 72 מ״מ תואם לשבוע 29 Hc 266 מ״מ תואם לשבוע 29 Ac 261 מ״מ תואם שבוע 29+3 Fl 56 מ״מ תואם לשבוע 29+4 משקל העובר(נקבה) 1385 גרם. גיל הריון ממוצע 29+2 התבקשתי להיות במעקב גדילה בעוד שבועיים. האם לפי הממצאים שנרשמו יש מקום לדאגה? אני מאוד לחוצה ומוטרדת. אודה לתשובתך.

שלום, לפי התאור - בוצעה בדיקה מקיפה שהייתה תקינה כולל יתר הבדיקות שהינן תקינות, ולכן הסבירות שיש בעיה מיוחדת בעובר . אני מסכים עם הבודק שהדבר שצריך כרגע הינו מעקב בעוד שבועיים. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה