הרחבה חד צדדית במוח העובר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

07/07/2017 | 23:32 | מאת: ☝

היי דוקטור אני נמצאת כבר בשבוע 33+2 והייתי עד עכשיו במעקבים לגבי ההרחבה החד צדדית בצד שמאל.. בתאריך 21.5 נמצאו הממצאים האלה: אטריה שמאלית 10.2 אטריה ימנית 7.6 ובתאריך 19.6 נמצא אטריה שמאלית 11 מ"מ ואטריה ימנית 6.5 ומשם נשלחתי לבדיקת mri בתאריך 28.6 ביצעתי את הmri וקיבלתי תשובות שהכל תקין במבנה המוח שללו דימומים וכל המסביב מלבד הרחבה חד צדדית של 12 מ"מ בצד שמאל שזה הממצא היחיד שנמצא עד היום. יש לציין שעשיתי עד עכשיו אקו לב עוברי בדיקות דם לשלול זיהומים והכל יצא תקין וכמו כן ביצעתי את כל הסקירות בדיקות גנטיות שהיו תקינות מלבד דיקור מי שפיר. הייתי אצל הרופא ונאמר לי להיות רק במעקב..האם עליי לפחד כי למרות שזה הממצא היחיד שנמצא עד היום הוא עדיין קצת גדל מאז.? האם כדאי לשקול דיקור? האם הסיכויים לטובתי שהכל תקין? אשמח לתשובה..תודה רבה

שלום, היעוץ מורכב מדי מכדי שניתן יהיה לפתור אותו ביעוץ אינטרנטי. באופן כללי בלבד ללא התיחסות ספציפית למקרה שלך הרחבה קלה חד צדדית ללא ממצאים נוספים (כמובן שחשוב מי ביצע את בדיקות האולטראסאונד ובדיקת MRI) אינה כרוכה בעליה משמעותית בסיכון להפרעה התפתחותית. אני מציע לפנות ליעוץ מלא (אם לא קיבלת כבר) בבית חולים, ביחידה שעוסקת בבדיקות מכוונת למוח העובר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה