ממצאים בכיס מרה שבוע 30

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

25/05/2017 | 21:03 | מאת: א.ש

שלום, אני בשבוע 29+5 וביצעתי היום הערכת משקל. משקל העובר 1405 גרם והכל תקין פרט לכיס המרה - "הודגם בגודל 35X10 מ"מ, מפותל עם מחיצה". פניתי לרופאת הנשים שלי שפרט להפנייה לסקירה מווכנת בבית חולים לא אמרה לי דבר!! אני נורא מודאגת. הבנתי מבית החולים שהתור יהיה רק בעוד כשבוע וחציי - שבועיים.... אציין כי אני בת 37, זהו הריון שלישי (יש לי שני ילדים בריאים), ביצעתי בדיקות גנטיות שיצאו תקינות וכן גם בדיקת מי שפיר תקינה. בסקירות קודמות לא נמצאו ממצאים חריגים בכיס מרה, או בכלל... (עד כמה שאפשר לסמוך על הרופאים שביצעו את הבדיקות כמובן...). על מה הממצא הזה יכול להעיד? עד כמה הדבר עלול להיות חמור או חלילה מסוכן? האם לדעתך עליי להיבדק באופן פרטי בהקדם או שלהמתין בסבלנות לתור?? תודה מראש.

שלום, במידה ואין ממצאים נוספים אין בדרך כלל משמעות מיוחדת לכיס מרה גדול ומפותל. מכייון שהבדיקות היו תקינות עד כה - אני חושב שאת יכולה להרגע ולחכות לבדיקה לבדיקה שנקבעה לך. בברכה דר' יוסי הר-טוב

26/05/2017 | 05:03 | מאת: א. ש

תודה רבה לך

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה