סדק כותרתי ועקירה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/11/2015 | 19:14 | מאת: משה

שלום. הייתי בחידוש טיפול שורש. רופא השיניים שלי אבחן 2 סדקים כותרתיים ורטיקליים בשן 46 כאשר הסדק ב wb מגיע עד פתח תעלת wb. (אינני יודע מהו wb זה מה שהרופא רשם באבחנה) לטענת הרופא אין פתרון אחר מלבד עקירת השן. שתי השאלות שלי: 1. האם בסדק כותרתי וטריקאלי שמגיע עד לתעלה באמת אין טיפול יעיל מלב עקירה? 2. מה זה wb. תודה

משה שלום ה-wb זה כנראה mb כלומר משטחי השן בהם מופיע הסדק . כאשר רואים במיקרוסקופ שהסדק חודר עד מפתח התעלה אין דרך לדעת האם הוא עוצר במפתח או מתקדם לעומק השורש . אם הוא חודר לעומק השורש השן אבודה ואם לא תעקור עכשיו היא תסב לך סבל בעוד כמה חודשים-שנה ואז כבר בטוח תרצה לעקור . ולכן הנטיה היא לעקור. גישה שמרנית יותר היא לטפל ולשמור את הדן עם מבנה וכתר זמני כחצי שנה לפני כתר חרסינה קבוע. בכל מקרה בגישה השמרנית אתה עלןל להשקיע זמן וכסף לחינם , דבר שלא כל אחד מוכן אליו תתחעץ עם הרופא המשקם שלך מה גישתו . הרבה בריאות ד"ר דבורגין אילנה

22/11/2015 | 20:52 | מאת: משה

מנהל פורום טיפולי שורש