שן כואבת לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

20/09/2014 | 23:57 | מאת: לילך

שלום וברכה! לפני חודשיים עברתי טיפול שורש בשן טוחנת עליונה , הורכבו עליה מבנה וכתר קבוע אך עדיין אני מרגישה כאבים קלים ביותר לא בזמן לעיסה. חזרתי לרופא והוא בדק ואמן שהשן בינה רקובה ויתכן שהיא מקרינה על השן. עקרתי את שן הבינה אבל עדיין קצת כואב. בצילום נראה שהטיפול שורש תקין.. מה את מציעה לעשות?

לילך שלום לא סיפרת לי מתי עקרת את השן . אם עברו לא עברו שבועיים, זו עדיין יכולה להיות הקרנה מאזור העקירה . אם פרק הזמן שעבר ארוך יותר , צריך לחפש משהו אחר : *בעיה בחניכיים - מחלת חניכיים כיסים ודלקת עלולים להתבטא בכאב * בעיה בסינוס - האם יש גם כאבי ראש יחד עם כאב השיניים * בעיה בכל זאת בטפול שורש - לפעמים (במיוחד כשלא נעזרים במיקרוסקופ ) עלולים "לפספס" תעלה . אם תעלה נותרת לא מטופלת , היא עלולה להגיב בכאב עמום/חד . כדי לשלול זאת כדאי לקבל חוות דעת מומחה ולשקול חידוש טיפול שורש. * סדק של השורש, יתבטא בכיס עמוק של החניכיים וכאבים בלעיסה אך לא רק . זה כל מה שאני יכולה לחשוב עליו מבלי לבדוק את השן . שבוע טוב ושנה טובה

מנהל פורום טיפולי שורש