טיפול שורש שלא הצליח, מה ניתן לעשות כעת?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/06/2014 | 00:33 | מאת: רביד

שלום, מטעמים מובנים לא אכתוב את שמות הרופאים שטיפלו בי. לפני 4 שנים עשיתי טיפול שורש אצל רופאה מומחית, הטיפול עבר בהצלחה הרופאה הצליחה לבצע את הטיפול שורש. וכמו כן לנקות מורסה- ציסטה שהייתה על החניכיים. הרופא שיקם לי את השן עם מבנה וכתר. אולם, העלות הייתה גבוהה מאוד.(כ6000 שקל) -------------- לפני חודש - עשיתי טיפול שורש , בשן אחרת כמובן. בגלל שהמחיר היה גבוה מאוד סה"כ כ7000 ש"ח אצל אותם הרופאים. (טיפול שורש אצל רופאה מומחית ושיקום - הרופאה שטיפלה בי בפעם שעברה ) , קיבלתי המלצה על רופא משקם שעושה טיפולי שורש. המחיר שהוא גבה היה ממוצע לרופאים (סה"כ כ3.5 אלף, ט"ש+מבנה וכתר). שמבצעים טיפולי שורש. מעל השן הייתה גם הפעם מורסה, כמו ג'ולה כזו. הרופא, טיפל טיפול שורש , וניקז את המורסה. בטיפול הבא, הוא שוב פתח את השן, ניקה , אפילו גילה עוד תעלה. וסגר עם מבנה. מאז עבר חודש וחצי, הציסטה אומנם קטנה, אבל עדיין קיימת רגישות באיזור של הציסטה, וכשאני נוגע בה. השן שעברה את הטיפול גם רגישה בנגיעה, ואתמול באוכל נשברה חלק מהשן (או המבנה הפנימי שהרופא עשה). הודעתי זאת לרופא , והוא אמר שיצור איתי קשר ושיטפל . 1. אני יודע שצריך שהמקום יהיה נקי מחיידקים , ושלא יכאב על מהטיפול שורש. על מנת להרכיב את הכתרים הזמני והקבוע. מה האופציות שעומדות לפני? אני כתבתי מה שאני חושב, אשמח אם יש לך רעיונות להאיר את עיני האם, לתת לרופא לנסות לתקן ושיחזור על הטיפול שורש? ואחרי זה לקוות לטוב, שהאזור יהיה נקי ואז שירכיב מבנה וכתרים או שרופא מומחה לשורשים יחזור על הטיפול שורש? יש לציין שהמחיר על טיפול אצל רופאה מומחית הרתיע אותי. מצד אחד העלות גבוהה מאוד, אבל מצד שני אני מעדיף לגמור עם הבעיה הזו , ולא שהמצב יחזור על עצמו כי אחרת העלות של הכתר והמבנה שלא יהיו טובים יהיו יקרים יותר

רביד שלום צריך להפריד בין 2 ענינים שונים . 1)שבר השן- שן אחרי טיפול שורש נותרת שבירה וחובה להגן עליה בהקדם ע"י מבנה וכתר. אם מסיבה כלשהי דוחים את ביצוע הכתר הקבוע יש להתקין כתר זמני ללא דיחוי . הרופא צריך לבדוק אותך. אם למרות השבר נתן לבצע כתר על השן יש לבצע כתר זמני לאלתר . 2) הכאב - כאב אחרי טיפול שורש הינו שכיח אך בדרך כלל נמשך 1-2 שבועות . כאב מתמשך יכול(לא תמיד) להעיד על בעיה בטיפול . מצד שני לבצע חידוש טיפול שורש בשן שטופלה לפני חודש זהו מהלך קיצוני .עצתי לך , אם אתה כאוב ומודאג תגיע למומחה ליעוץ בלבד בשלב ראשון , ומשם תוכל לשקול את צעדיך . בהצלחה

15/06/2014 | 22:25 | מאת: רביד

חצי שנה עד להרכבת הכתרים , לראות שהכל תקין. וזה היה עוד לפני המקרה שנשברה לי חלק מהשן. מה הכוונה , אם למרות השבר, ניתן לבצע כתר זמני? במה זה תלוי? לגבי הכאב, עבר יותר מחודש, והוא רוצה לפתוח שוב את השן מה שעוד כואב לי זו הג'ולה על החניכיים, שאומר שלא הכל תקין שם.

מנהל פורום טיפולי שורש