טיפול שורש... אוף

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

08/04/2009 | 15:49 | מאת: ריקי

לפני שבוע וחצי הגעתי לרופא עם כאבים עזים בשן תחתונה (נדמה לי ששן 46?). זה הביקור הראשון שלי אצל רופא השיניים (כן כן חרדות. אני בת 24...) השן היתה שבורה מעט,מאד כואבת ודלקתית. כבר במבט ראשון הרופא אמר שיש צורך בטיפול שורש והציע לפתוח את השן כטיפול עזרה ראשונה. הוא פתח אותה, ניקה, שם משחות וסתם. מאז השן לא כואבת בכלל. ביום שני הקרוב אני אמורה ללכת לעשות טיפול שורש, ארבע תעלות, ואחריו מבנה וכתר. אני מתה מפחד. האם זה כואב? האם יכאב אחר כך? והאם למרות שהשן כבר לא כואבת הטיפול החודרני הזה כל כך נחוץ?? אשמח למידע, הוא לרוב עוזר לי להרגע... תודה וחג שמח ריקי

09/04/2009 | 00:03 | מאת: ד"ר גיא וולק

ריקי שלום, טיפול ההמשך לא כואב יותר מהטיפול הראשון (אפילו פחות, אם בכלל). הטיפול הוא לא חודרני יותר מהטיפול הקודם, עוד קצת התעסקות וחיטוטים בשן, לא צינתור או השתלת כליה... הטיפול נחוץ כמובן כי הוא מהווה סיום להתחלת הטיפול שכבר בוצע, ובלעדיו השן תפתח זיהום בסופו של דבר, ואת מסתכנת בעקירה, ושתל ועוד כל מיני התפתחויות מיותרות והוצאות שניתן פשוט להימנע מהן. ללכת לטיפול, לעבור אותו, לסיים אותו, עד הסוף (כתר וכו') ולהגיד לעצמך כל הכבוד על זה שהיית יותר חכמה מהרבה אחרים שהיום מצטערים. אז קדימה, ובהצלחה

10/04/2009 | 15:38 | מאת: ריקי

14/04/2009 | 12:03 | מאת: ריקי

ד"ר וולק, טיפול השורש עבר וזה באמת לא היה כל כך נורא...! זה היה אתמול והבוקר אפילו כבר לא כואב ריקי

מנהל פורום טיפולי שורש