ניצלתי מטיפול שורש!

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/02/2009 | 09:43 | מאת: עידן

לפני כשבועיים נשברה לי שן טוחנת שבה היתה לי סתימה גדולה. מיהרתי למרפאת שיניים (של קופת חולים כללית) ושם קיבל אותי לעזרה ראשונה מנהל המרפאה שהוא גם זה שעושה בה מבנים וכתרים. הוא הסתכל, עשה צילום וקבע שאני צריכה טיפול שורש, מבנה וכתר. שם סתימה זמנית והוציאו לי תכנית ל- 7 פגישות (מעל 3000 שקל). לא הבנתי למה להרוג שן שבעצם השורש בה בריא. שלמרות שהשבר מאד גדול אפילו הסתימה הזמנית מחזיקה ואין לי כאבים. חיפשתי ומצאתי רופאת שיניים שפעם הייתי אצלה באותה המרפאה ועכשיו היא עובדת באופן פרטי. הלכתי אליה והיא אמרה שניתן לעשות בשן סתימה מסוג און-ליי מחומר שנקרא קומפוזיט. התהליך כלל הוצאת הסתימה הזמנית לצורך לקיחת מידות והתאמת צבע ואז הגעה להדבקת הסתימה שהכינו לי. מדובר במעין כתר שהודבק על השן (ובאמת שרוב השן כבר לא היה..) בעצם סיימתי בשתי פגישות, שום פעולה חודרנית, השורש נשאר אצלי, הסתימה נראת כמו שן טבעית, אין כאבים ו - (הכי פחות חשוב אבל גם חשוב) חצי מהכסף... אז אל תמהרו לקבל חוות דעת שאומרת לעשות טיפול שורש! דרך אגב - לרופאה (המצילה) שלי קוראים ד"ר ליטל יונג והיא עובדת בתל אביב.

08/02/2009 | 22:47 | מאת: ד"ר גיא וולק

עידן שלום, שמח בשמחתך שניצלת מטיפול שורש- אבל כל מקרה לגופו ובד"כ לדעתי כאשר רופאים ממליצים על טיפול שורש, הדבר נובע מראייה לטווח הרחוק, כי גם סתימה מודבקת יכולה לגרום לגירוי לאורך זמן בעצב של השן, בין השאר בשל המרכיבים הכימיים בדבק עצמו, העלולים להביא לדלקת ואף נמק בשן אחרי שנה ואף יותר מיום ההדבקה ואז יגיע טיפול השורש, שיהיה מורכב יותר מטיפול שורש פשוט בשן חיה ולא רגישה. אבל, גם התחושה של להינצל מטיפול שורש היא נחמדה כשלעצמה, אז שוב- רק בשורות טובות, וטיפולים קלים ונעימים.

מנהל פורום טיפולי שורש