נגישות
נגישות

יאוש, אחרי טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

25/02/2019 | 22:29 | מאת: טלי

שלום רב עברתי טיפול שורש לפני מספר שבועות בשן טוחנת. לאחר מספר ימים שבתי לרופא עם כאבים והוא אמר שזה סביר לאחר שהכאב החריף מאוד נטלתי אנטיביוטיקה אוגמנטין שעזרה חלקית והלכתי לרופא אחר לעזרה ראשונה לטענתו השורשים קרובים לעצב וניגרם גירוי סוג של דלקת ואולי גם זיהום בקצות השורשים אחרי שבוע של סבל ומשככי כאבים סביב השעון הוחלט לתת לי סטרואידים שבנתיים לא בטוחה שעוזרים. לקחתי יומיים 10 מג ולמחרת 8 ... זה אמור לעזור במקרה כזה?? האם יש אנטיביוטיקה שמתאימה יותר מאוגמנטין כמו פלגיל למשל? מה עלי לעשות כבר עקרתי שן אחת בדיוק בשל מיקרה זהה ורק אנטיביוטיקה קצת מקלה על הסבל אך בשלב מסויים השיפור נעצר והכאב מחמיר האם הסטרואידים במינון יורד מעשר עשויים לעזור האם הכוונה שיש דלקת ללא זיהום ואם הכאב מחריף היית ממליצה על פלגיל או משהו אחר? ממני המיואשת....

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום נשמע מייסר אני לא בטוחה שבשלב זה(מספר שבועות אחרי טיפול שור) לסטרואידים יש תפקיד כלשהו, בדרך כלל נוטלים אותם מיד אחרי ארוע חריג-פגיעה בעצב וכו, ולא ברור לי אם זה המקרה שלך. כדאי להתיעץ עם מומחה לטיפולי שורש - אני הייתי גם מבקשת סיטי ספציפי לאזור(CBCT) , ואם יש פלישה של חומר זר לעצב גם לכירורג מומחה. מקווה שעניתי לך, אל תהסבי לשאול שנית הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש