כאבים בכתר שהתחילו להתגבר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

07/02/2019 | 18:40 | מאת: שירלי

יש לי בעיה אלך שבוע הבא ויש לי תור ומקווה שסוף כל סוף יידעו מה הבעיה הבעיה היא ככה: יש לימכתר בין בערך 4 שנים כתר חרסינה מאוחה למתכת וזה מה שקורה : יש לי כאבים די חזקים בניקוי וגם דימומים הרבה פעמים ושמסתכלת רואה סוג של צהוב/כתום האם יכול להיות סוג של חלודה ומה שהיה רק בנעקוי מהיום זה ממש כבר לא בניקוי ממש במשך הרבה שעות כאבים וכמו סוג של כאילו ממש מתפרק נשבר משהוא ולחץ אדיר על החניכיים מה זה יכול להיות והקטע שהסתכלו ועשו צילומים ולא ראו כלום מה זה יכול להיות האם יכול להיות שבר או עששת או אפילו כתר לקוי ומחליד שממנו כאלו כאבים ואיך הגיוני שלא ראו כלום וכואבבמספיק אפילו מתחיל חזק ויכול להיות מצב גם של עששת ו/או שבר אפילו גדולים שיתגלו אחרי הורדת הכתר שלא ראו למרות הבדיקה והצילום אפילו במכון שיצריך גם טיפולי שורש או אפילו ניתוחים או טיפול שורש כי לא ברור כזה כאב חשבתי רגישות קלה מהכתר ופתאום מחמיר והצהוב זה יכול להיות סוג של זיהום /חלודה ואם רואים ממש בחניכיים זה אומר שזיהום גדול בחניכיים אם רואים חיצונית , אודה על התשובה סליחה על האורך אבל לחוצה מה יש.

שירלי שלום שינויי צבע בשולי הכתר בדרך כלל נובעים מבעיית חניכיים ולא מהווים בעיה במקרים בהם הבדיקה והצילום לא נותני תמונה ברורה על המצב לפעמים אין ברירה אלא להוריד את הכתר . מתחת לכתר אפשר יהיה לקבוע האם הכאב נובע מעששת ודלקת בטיפול השורש , בעיית חניכיים או סדק הייתי שוקלת גם יעוץ עם מומחה לטיפןלי שורש , כדי להעריך את סיכויי הטיפול , כי אם ממילא השן לעקירה חבל על הזמן והסבל שלך בהצלחה ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש