תאונת דקינס בעקבות הכנה לטיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

01/08/2018 | 22:35 | מאת: לאה

שלום. לפי מה שקראתי בתשובות הקודמות המקרה שלי זהה.עברתי הכנה לטיפול שורש והחומר חדר את התעלה. הלחי שלי נפוחה מאד ואני מטופלת עם אנטיביוטיקה מוקסיפן 500 מ"ג 3 פעמים ביום כבר כמה ימים לטיפול בדלקת שהייתה שם עוד קודם. בנוסף רשמו לי טיפול בסטרואידים. האם אני חייבת לקחת את הסטרואידים או שהנפיחות תרד גם בלעדיהם? תודה

לאה נשמע מאוד מצער, אם כי לא מאוד חריג. נטילת הסטרואידים, אמורה לזרז את ירידת הנפיחות, במקרים מסויימים למנוע פגיעה עצבית ומעט לשכך את הכאב. היא יעילה כשנותנים אותה מיד לאחר הארוע. ברב המקרים, הבעיה נפתרת גם ללא שימוש בסטרואידים, אבל ישנם מקרים שמסתבכים, לכן הייתי עוקבת אחר הוראות הרופא. אנשים מפחדים מנטילת סטרואידים בגלל האפקט השלילי שלהם על מערכות הגוף השונות. לא סביר שזה יקרה כאן מאחר ולאחר טראומה מהסוג שעברת, ניתן מינון גבוה לטווח קצר, כך שהסיכון לתופעות לוואי אפסי. הרבה בריאות. ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש