נגישות
נגישות

כאבים בשן שעברה חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

14/07/2018 | 03:55 | מאת: אבי

שלום ד"ר דבורקין קינן, לפני כחודש, עברתי חידוש טיפול שורש (מדובר בלסת העליונה, נדמה לי בשן חותכת צידית). לא חשתי כל כאב בטיפול ובמהלכו ואף לא בימים שלאחר מכן. על השן יש סתימה זמנית, ובזמן הקרוב מאוד אעבור מבנה וכתר. כשבועיים לאחר הטיפול, החלו כאבים באזור השן, לאחר האוכל. הכאבים קיימים בערך שעה-שעה וחצי ודועכים. הרופא שביצע את הטיפול בדק את השן, אך לא זיהה משהו חריג. מכאן שאלותיי, ברשותך: 1. האם דחיסת מזון או כאבי חניכיים שמקרינים לאזור הם אפשרות סבירה? מה יכול לגרום לכאבים? 2. האם בעצם חידוש טיפול השורש נכשל? 3. האם רצוי להרכיב מבנה וכתר במצב זה? אודה על היענותך

לקריאה נוספת והעמקה

היי אבי, דחיסת מזון היא בהחלט סיבה סבירה, במיוחד כשהוא מופיע באופן קבוע אחרי האוכל. קצת מוקדם לדבר על כישלון, אבל צריך להמתין ולראות לאן דברים הולכים. מומלץ, כשיש ספק, לבצע מבנה וכבר זמני ולהמתין מספר חודשים לפני ביצוע הכתר הקבוע. המבנה אוטם את השן מפני חיידקים ומונע זיהום חוזר של השן, הכתר הזמני מחזיר לשם את האנטומיה, מאפשר לעיסה ומונע דחיסת מזון. בצורה כזאת עושים אלומינציה של הגורמים השונים, ואם הכאב נשאר, אז אפשר לדבר על כישלון הטיפול. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורים קינן

מנהל פורום טיפולי שורש