שאלה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/08/2016 | 19:14 | מאת: מאי

לפני שנה וחודשיים עשיתי טיפול שורש שן 17 אצל אנדודונט, שמתי מבנה וכתר קבוע ונראה שהטיפול צלח. לפני חודש הרגשתי כאבים לא נעימים באזור לכן אתמול הייתי אצל רופא שיניים, הרופא רוצה שאני יחזור לאנדודונט שייתן ייעוץ ואולי כדאי לחתוך שורש אחד מודלק ולהשאיר שניים בריאים.. החיתוך לא יהיה דרך הכתר אלא דרך החניכיים.. רציתי לשאול האם זה כדאי לעשות את התהליך? האם זה נפוץ? האם יש סיכוי שעוד כמה זמן גם שני השורשים האחרים יודלקו ואז גם ככה אעקור אותה? אני בהתלבטות האם כדאי לי לטפל בה או להשאיר אותה עוד קצת במצב הזה ואז לעקור ושתל.. גם מבחינה כלכלית- הוצאתי על השן הספציפית הזו הרבה כסף.. לפי מה שהרופא אומר השן שלי חלשה מאודד ולפני הטיפול שורש היה חסר לה קיר.. וגם האם הטיפול כואב? יצטרכו להרדים לי את החניכיים ע"י זריקה? תודה!

מאי שלום הטיפול קיים אך לא נפוץ מאחר ומעט שיניים מתאימות מבחינת האנטומיה שלהן לפרוצדורה זו. כמו כן, כריתה של שורש אחד מחלישה בהכרח את השן ולכן צריך ששני השורשים האחרים יהיו חזקים מספיק על מנת לשאת בעומס. לשאלתך האם בסוף השן תעקר, קשה לענות על כך. הסיכוי לכך קיים . מצד שני כל פרוצדורה רפואית כולל שתלים עלולים להסתיים בכשלון, ולכן אני מאמינה שאם הרופא שלך מציעה לך כמה שנים עם השן קחי את האופציה הזו כי שתלים תוכלי לעשות בכל שלב.כספית יחסית למה שהוצאת עד היום זו לא תוספת כלכך משמעותית. ולשאלתך האחרונה , זו עקירה לכל דבר והיא בהחלט מתבצעת תחת הרדמה הרבה בריאות ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש