אלרגיה בעיניים שלא חולפת ועיניים כואבות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/06/2016 | 14:51 | מאת: אנטון

שלום רב, אני בן 19,גר בערד ויש לי דלקת עיניים ותגובות אלרגיות מגיל 5. הרופא הקבוע שלי אמר לי כי יש לי דלקת עיניים אביבית, ונתן לי בקביעות טיפות FML. הדלקת התמידית שלי התבטאה בהתנפחות העיניים, אדמומיות בחלק התחתון של העיניים(ובמקרים חמורים אף אדמומיות מלאה של כל הקרנית) והעפעפיים לא נפתחים עד הסוף. מיותר לציין שהדלקת לא עברה ונשארה ככה עד הקיץ האחרון(קיץ 2015), בו החלטתי ללכת לרופאת עיניים טובה מונוס בבאר שבע, ושם היא נתנה לי טיפות סטרואידים פרד פורטה חזקות מאוד, וטיפות נגד יובש HYLO COMOD. כתוצאה מהן הנפיחות התמעטה בצורה ניכרת,העיניים נפתחו ולא הייתה אדמומיות. שמתי אותן מאוקטובר ועד חודש פברואר, והקאץ’ היה כמובן שהיה לי אחרי זה לחץ תוך עיני גבוה(35), ונאלצתי להפסיק עם הטיפות הללו. כעת הורו עליי לטפטף טיפות נגד אלרגיה ולהפסיק עם הסטרואידים לעיניים, מה שגורם לחזרה של הסימפטומים שציינתי שהיו לפני הקיץ. אחרי זה הלכתי למומחה קרנית שהורה לי לשים טיפות טאקרולימוס 0.06, ולמרות הצריבה הרבה שקיבלתי אחרי זה, זה די עזר לי, אך ככל שעבר הזמן העיניים שלי צרבו גם במהלך היום אחרי ששמתי את הטיפות הללו. מסוף מרץ ועד היום אני נמצא בקורס בצבא, בחיפה, שנמשך עוד חודשיים ושם האלרגיה שלי ממש מחמירה בגלל הזיהום והעיניים ממש צורבות. אני כבר לא יודע איפה כדאי לשרת ואיפה כדאי בכלל לחיות כי בדרום יש אובך ויש לי אלרגיה לאבק,ובחיפה יש זיהום ופריחה ויש לי אלרגיה לזיהום ולפריחה. האם יש אזור בארץ שמתאים לי? האם יש עוד פתרונות לאלרגיה הזאת?אני ממש אובד עצות. הרופא שהופנתי אליו מהצבא ברמב"ם בחיפה נתן לי טיפות פטאנול שלא ממש עזרו, וטיפות לוטמקס שהעלו שאת הלחץ התוך עיני(דבר שממש רגיש אצלי). אשמח מאוד אם תעזרו ותייעצו, תודה.

15/06/2016 | 14:56 | מאת: אנטון

שכחתי לציין כי יש לי פריחה של קשקשים (סבוריה) שהתחילה לא מזמן והחריפה כשהתחלתי לשרת בחיפה.(הקורס בחיפה נמשך עוד חודשיים ואז אני עובר משם)

18/06/2016 | 04:34 | מאת: ד"ר קובי שדה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה