גרד גב ובטן כשלושה שבועות לאחר התחלת טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

19/04/2014 | 20:20 | מאת: מיכאל

אימי בת 83 אושפזה לפני כחמישה חודשים בשל בצקת ריאות כתוצאה מאי ספיקת כליות ולב.היא החלה טיפול תרופתי חדש :פוסיד,הידראלזין,אמלודיפין,אומפרדקס,מדבקת ניטרודרם,זריקת ארנספ ( פעם בשבועיים ),ונופר ופלאביקס.כמו כן,היא ממשיכה להיות מטופלת בקלציום ןאלפא D שלא גרמו לה בעבר בשום תופעת לוואי. כשלושה שבועות לאחר תחילת הטיפול החל אצלה גרד בגב והתפשט לבטן התחתונה ולידיים,ונקודות תת עוריות אדומות בגב.פנינו לרופא עור וזה אמר שמדובר באחת התרופות ונתן לה כדור הנקרא "אלרג'י" ומשחות אך ללא הועיל.פנינו לרופא אלרגיה אך גם זה ללא הועיל.היא הפסיקה את האמלודיפין,אומפרדקס,ההידראלאזין וניטרודרם לשבוע ( כל אחד בנפרד ) אך גם ללא הועיל.והגרד נמשך אצלה.את הפוסיד היא אינה יכולה להפסיק בגלל הבצקת ריאות שהייתה לה. האם הפוסי יכול לגרום לה לגרד ואם כן,האם ניתן לנטרל את הגורם לאלרגיה מבלי להפסיק תרופה זו?והאם יש אפשרות לבדוק אם הסיבה לגרד היא גורם אחר ולא התרופות? בתודה מראש!

20/04/2014 | 09:52 | מאת: ד"ר קובי שדה

עליכם להגיע לרופא מומחה להמשך הבירור רצויח מומחה גם לאלרגיה וגם לרפואה פנימית (כמוני למשל...) למשל: ניתן להפסיק פוזיד זמנית ולהחליפו בתרופה משתנת אחרת ויש עוד שיטות אחרות לטיפול ולאבחון ד"ר קובי שדה פרטים: www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה