דרבופואטין אלפא: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חולי הכליה: הסיפור האמיתי

בישראל ישנם כ-35,500 חולי כליה שנאלצים להתמודד כל יום עם התסמינים הקשים. בכל זאת, ישנם טיפולים שיכולים לעזור להם לשמור על שגרה תקינה ואף לשפר את איכות חייהם מחלת כליות כרונית, הנקראת גם כשל כלייתי כרוני או אי ספיקת כליות כרונית, הינה מצב מתמשך ובלתי הפיך, הנגרם על ידי נזק לכליות, ומהווה גורם סיכון מרכזי להתפתחות מחלות לב וכלי דם הגורמות לתמותה בטרם עת. הגורמים למחלה הם רבים ומגוונים, ביניהם סוכרת, יתר לחץ דם, היסטוריה משפחתית, גיל מבוגר והשתייכות לקבוצה אתנית מסוימת. כמו כן, המחלה יכולה לנבוע כתוצאה מהפרעות בכליה עצמה, כדוגמת ציסטות, דם או חלבון בשתן, אבנים בכליות, זיהומים או בעיות מבניות של הכליה.כיום, חיים בישראל כ-30,000 חולי פרה-דיאליזה וכ-5,500 חולי דיאליזה. קרוב ל-15% מהחולים מתדרדרים בסופו של דבר לשלב האחרון והקשה ביותר של המחלה, בו הם יצטרכו להתחבר למכונת הדיאליזה או לעבור השתלת כליה. עם זאת, מחלות כליה מתקדמות לעיתים באופן...
ללמוד עוד על דרבופואטין אלפא
חולי הכליה: הסיפור האמיתי-תמונה

בישראל ישנם כ-35,500 חולי כליה שנאלצים להתמודד כל יום עם...

מאת: ד"ר לאוניד...
26/02/2013

דרבופואטין אלפא: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

המוגלובין 7.4 לאחר אשפוז של שלושה שבועות .. האם זה אפשרי לקבל מנת דם בזמן דיאליזה? האם זה הכרחי? או שיש טיפול שלא מצריך מנת דם?

כעקרון אפשר לתת מנת דם בזמן דיאליזה, זה אפילו עדיף כי במצב זה אין חשש מהופעת גודש ריאתי משנית לעודף הנפח שניתן על ידי מנת הדם. במטופלים צעירים המועמדים להשתלה אנחנו מעדיפים לא לתת מנות דם אלא אם חייבים, משום חשש שיפתחו נוגדנים לאוכלוסיה, מה שיפחית את הסיכוי למציאת תורם. ההחלטה על מתן מנות דם, אם כן, תלויה בגיל ובמחלות הרקע. אם מדובר באדם קשיש עם מחלת לב, הנטיה לתת דם בקלות יותר. כעקרון הטיפול באנמיה במטופלי דיאליזה כולל השלמת חסרים של ברזל (לרוב דרך הווריד במהלך הדיאליזה), חומצה פולית וויטמין B12, וכן שימוש בתרופות מסוג נגזרות של הורמון האריתרופואטין האחראי ליצירת כדוריות הדם האדומות (כגון ארנספ, רקורמון, בינוקריט). סביר להניח שמקבל תרופות אלו בדיאליזה, כדאי לשאול שם את הצוות המטפל.

האם ניתן לקבל זריקת ארנספ וכעבור כשבועיים מנה שניה של חיסון

שלום ג, אינני מכיר מניעה לקבל זריקת 'ארנספ' וכעבור כשבועיים גם מנה שניה של החיסון כנגד ה'קורונה'. הרבה בריאות אפי

01/06/2022 | 21:29 | מאת: מאור
מתוך פורום נפרולוגיה

בהמשך לשאלה על סבא עם המאלומה, אשמח לשאול בגלל אנמיה הנפרולוג נתן ארנספ 60 פעם בחודש, אבל ההמטולוג רצה שיתחיל עם רקורמון כדי לראות איך זה משפיע. הוא הביא מינון של 10000 פעמיים בשבוע, אבל זה העלה את הכדוריות מהר והרבה ולכן הופסק. הוא אמר שכשירד מתחת ל 10.5 אפשר להתחיל שוב עם מינון של 10000 פעם בשבוע. לטענתו זה נמוך יותר מאשר המינון שהביא הנפרולוג. אבל להבנתי ההמטולוג הביא מינון של מטופלים שמקבלים טיפול ולא של אי ספיקת כליות, וזה כן יותר ממה שהנפרולוג הביא. האם את חושבת ש 10000 פעם בשבוע זה עדיין הרבה?

אי אפשר לתת תשובה פרסונלית על סמך הנתונים האלה, ובטח בלי הנתונים על ערכי ההמוגלובין השונים, אבל בדרך כלל מינון של 10,000 יחידות בשבוע הוא בהחלט סביר, בטח במטופלים עם מיאלומה שזקוקים למינונים גבוהים יחסית. ההמטולוגים מנוסים מאוד במתן טיפולים אלה.

04/04/2022 | 19:51 | מאת: יאיר
מתוך פורום נפרולוגיה

שלום, אבי בן 85, אי ספיקת כליות קריאטינין 1.6, אובחן עכשיו עם מאלומה. הכליות כנראה לא נפגעו, זה אי ספיקה כרונית נפרולוג שלו הציע שיקבל ארנספ. המטולוג אמר לקחת רקורמון. רציתי לשאול - 1 - מה הסיבה שנותנים טיפול ב EPO במקביל לטיפול במאלומה? האם הטיפול בה לא אמור לתקן גם את האנמיה בלי הצורך בזריקות? 2 - מה היתרונות והחסרונות של הזריקות השונות? ראיתי שקיימים גם נוספים. האם חוץ מזה שצריך לקחת את הרקומון יותר פעמים יש סיבה להעדיף אחד אחר? 3 - האם יש העדפה אצלך לאחת התרופות? איך בוחרים באחת מהם? 4 - מה תופעות הלוואי? תודה

השילוב של ירידה ביצור הורמון האריתרופואטין בגלל אי ספיקת הכליות יחד עם ירידה ביצור תאי הדם במח העצם בגלל המיאלומה מצריכה טיפול, אך בהחלט יתכן שעם הטיפול במחלה יהיה צורך בהפחתת מינון הטיפול עד כדי הפסקה. זה כמובן ידרוש מעקב. מטרת הטיפול - המוגלובין 10-12. ההבדל העיקרי בין הארנספ לרקורמון הוא במשך פעילות התרופה. אני תומכת בארנספ שמשפיע לפרק זמן ארוך יותר ולכן יש צורך בפחות זריקות. ככל הנראה אין הבדל משמעותי ביעילות בין התרופות וגם לא בתופעות הלוואי.