אסטמה ברונכיאלית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

15/11/2011 | 16:43 | מאת: קרן

היי ד"ר! אני בת 35, בריאה בדר"כ. יש לי נטיה לזיהומים בריאות- אחרי שפעת אני מקבלת ברונכיטיס וכמה פעמים זה הסתבך לדלקת ריאות. לפני שבועיים עברתי שפעת קלה ומאז התחלתי להשתעל והשיעול החמיר עד לקוצר נשימה( שיעול נבחני+צפצופים כשאני נושמת , אי אפשר לשכב) קיבלתי "ראולין"+אנטיביוטיקה(רוקסו) שעזרו כמו כוסות רוח למת והשיעול החמיר. היום קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת( זינט) וגם עשיתי צילום שהסתבר כתקין וקיבלתי משאף "בודיקורט" לקחתי 2 שאיפות והפלא ופלא יש הטבה ממש משמעותי, אני כמעט שלא משתעלת והצפצופים ממש פחתו. קראתי שזה לאסטמה ברונכיאלית, אז מה? יש לי אסטמה? עכשיו אני נזכרת שכל פעם שהיה לי ברונכיט או דלקת ריאות קיבלתי כזה משאף.... מה אני עושה? בעבר עישנתי 5 סיגריות ליום(לא יותר). כיום אני לא מעשנת, אבל יכולה מידי פעם לקחת סיגריה( רק אחת, וכשאני ממש עצבנית כי העישון די מרגיע :)) אני חייבת לציין שגם כשלא עישנתי( התחלתי לעשן מאוחר- בגיל 25) היו לי ברונכיטים.... מה אני אמורה לעשות? יש לי באמת אסטמה? או סתם ברוכנטיס? תודה, קרן

16/11/2011 | 11:18 | מאת: ד"ר קובי שדה

יש לך דרכי נשימה רגישות וייתכן וזה אסתמה, אלרגיה או בעיה אחרת במערכת החיסונית או בד"כ הנשימה רק ממה שספרת כאן אי אפשר לדעת בביטחון לכן עלייך לפנות למומחה לייעוץ ולבדיקות לאלרגיה ואסתמה בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה ואסתמה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה