אלרגיה לפירות ים - מעידה על אלרגיה ליוד?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

12/03/2011 | 15:31 | מאת: סלי

אני בת 37 , לפני כ 10 שנים בתגובה לאכילת שרימפס חשתי נפיחות בגרון והבנתי שמדובר באלרגיה, לאחר זמן מה ניסיתי שוב התופעה חזרה על עצמה ומאז אינני אוכלת פירות ים. אני אמורה לעבור ניתוח ורציתי לדעת האם יש קשר בין רגישות לפירות ים לרגישות ליוד? כלומר האם העובדה שאני אלרגית לפירות ים מעידה על אלרגיה ליוד?

13/03/2011 | 09:33 | מאת: ד"ר קובי שדה

לא אין קשר, אבל יש עדיין רופאים שחושבים שכן ולכן יש סיכוי שיבקשו ממך לקחת טיפול מונע טרם הזרק חומר הניגוד (יוד) בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה