סטנט

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

30/04/2008 | 12:56 | מאת: מגי

ברצוני לשאול שאלה קראתי בספר שיצא לאחרונה "האמת של הרפואה המדעית" על המאבק בין הרופאים התומכים בשימוש בצנתר "סטנט" (תומכון) ובין אלו שמעדיפים לבצע ניתוחי מעקפים. הייתי מעוניינת לדעת היכן הדבר עומד היום והאם יש ל"מאבק" הזה תוצאות על אופן הטיפול בארץ? תודה

מגי שלום זה נכון שיש דעות שונות בנוגע ליעילות של סטנט לעומת ניתוח מעקפים. יש מספר מצבים בהם ברור שעדיף ניתוח מעקפים ויש מצבים שעדיפה התערבות עם סטנט. אבל יש גם מצבים אפורים של ויכוח לגיטימי. אני חושב שהפתרון הוא בדו שיח פתוח בין הקרדיולוג למנתח הלב על כל חולה לטובת החולה. זה המצב ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב