ניתוח מעקפים עם או בלי מכונת לב ריאה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

06/04/2008 | 17:56 | מאת: גיל

שלום רב בקרוב אני עומד לעבור ניתוח מעקפים.שאלתי מתי המנתח משתמש במכונת לב ריאה? מהם הסיכונים והסיכויים עם או בלי הנ"ל גיל

גיל שלום לניתוח ללא מכונת לב ריאה יתרון אחד מוכח, פחות דימום לאחר הניתוח וצורך מופחת במתן דם. בעבר ציפו שהניתוח ישפר תוצאות גם כמו פחות אירועים מוחיים, אי ספיקת כליות ותמותה. אולם היתרונות החשובים הללו הוכחו רק בחולים בסיכון גבוה כמו חולים עם מחלה טרשתית באבי העורקים או בחולים מבוגרים. לכן, כיום מקובל לבצע ניתוחים ללא מכונת לב ריאה לפי הצורך: חולים מבוגרים, חולים עם מחלה באבי העורקים וכדומה. מתנצל על העיכוב בתשובה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב