שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

26/03/2008 | 23:11 | מאת: אבי דחוף

שלום רב שמי אבי ואני בן 49 הייתי מעשן ויש לי סוכרת סוג 2 יש במשפחתי גורמי סיכון למחלות לב התגלה אצלי לפני כחודשים מחלת תרשת עורקים צונטרתי בעורק אחד שמו לי סנטס ובשאר לא כי היו סתימות רציניות ולהלן הדיאנוזה של הרופא :לדברי הרופא יש לי מחלת לב כלילית בצנטור הודגמה מחלת כלילית תלת כלית עם מחלה טרשתית דיפוזית לאורךlad עם הצריות עד 70 אחוז הצירות בעורק וענף מרגינלי גדולcx -omו וחסימה של העורק הימני rca ידוע עוד לפני הצינטור על תפקוד סיסטולי טוב של חדר שמאל בוצעה התערבות הרחבה של cx-om בהמשך דיון במחלה לגבי המשך טיפול הוחלט על המשך תרופתי ולהלן רשימת התרופות שאני נוטל :plavix simvacor aspirin normiten זהוי הרשימה של הכדורים ללחץ דם ,סוכרת , כולסטרול , ודלול הדם . הדופק היה 72 לחץ דם 110/70 שאלותי העיקריות האם היום בתום 3 חודשים אפשר להפסיק בכדורים של פלאבקס ולהישמש במקום זה במיקרוספירין .??? והאם כדורים יכולים לשחרר את הצירות שיש לי כבר ?? והאם ניתוח מסוכן במצב של הצירות של 70 אחוז ? ומה עדיף ניתוח במצב הזה ? או כדורים .?? ואם אני לא אנתוח זה מוכן ? ואם לא אז אך אפשר למנוע שוב התקפים ?וההפך בתודה מראש על הסבלנות

אבי שלום. בנוגע למועד הפסקת הפלביקס, הדבר תלוי בסוג הסטנט שהושתל בליבך. אם מדובר בסטנט מפריש תרופה, יש צורך בפלביקס לפחות לשנה. אני ממליץ להיוועץ עם המצנתר שלך. לפי הנתונים שמסרת יתכן בהחלט שיש עדיפות לניתוח על פני טיפול תרופתי בלבד. על מנת לתת תשובה לכך צריך לראות את הצנתור שלך ולהתרשם מהסימפטומים שלך. בקשר לנסיגת המחלה. בדר"כ אין נסיגה משמעותית אבל ניתן להאט את ההתקדמות בעזרת הפסקת עישון, טיפול טוב בכולסטרול ובשאר גורמי הסיכון. אם אתה מעוניין בתשובה מלאה על השאלה אם ניתוח או כדורים, אתה מוזמן לקבוע פגישה דרך מזכירות המחלקה: מיכל או אסתי בטלפון 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב