ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/08/2010 | 13:20 | מאת: רועי

שלום, השאלה לגבי אבי - בן 59, הופנה לניתוח לתיקון המסתם המיטרלי (עלה קדמי ואחורי). החליט לעבור את הניתוח בחו"ל, וקיבל המלצות על טיירון דיוויד (קנדה), והוגו ונרמן (בלגיה). נאמר לו כי הוגו ונרמן מבצע גם תיקונים מורכבים עם מעורבות עלה קדמי בשיטה של החתך המינימלי בצד ימין. טיירון דיוויד לעומת זאת עובד בגישה השכיחה של חתך בעצם החזה. כעת באופן מקרי נודע על אוסטאופורוזיס קשה (עפ"י צפיפות עצם). האם במצב זה נראה לך שיש עדיפות לניתוח בגישה המינימלית, בשל האוסטאופורוזיס הקשה? מהי ההשפעה של האוסטאופורוזיס על משך ההחלמה, סיבוכים אפשריים במידה ומבוצע בגישה הרגילה? האם צפוי שיהיו כאבים תקופה ממושכת יותר? כמה זמן בערך? תודה רבה.

רועי שלום אוסטאופורוזיס מעלה במידה מסוימת (לא גדולה) את הסיכון לסיבוך בשתי הגישות. 1. בחתך רגיל, יש סיכון יותר גבוה לזיהום ולחוסר יציבות של העצם. 2. בחתך מהצד יש יותר סכנה לשבר בצלעות ולכאבים. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב